EΝΑ ΒΗΜΑ ΠΡΙΝ ΤΗ Β’ ΕΘΝΙΚΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Ο ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ

«Μεθυσμένη» πολιτεία η Φιλιππούπολη

• Πέρασε με επιτυχία το… γιοφύρι της Άρτας • Δάκρυσε ο Μαντζανάς που θα δώσει και πριμ ανόδου • Εξαιρετική η φιλοξενία των ανθρώπων του Καραϊσκάκη ενώ υποδειγματικά ήταν τα μέτρα της Αστυνομίας

Δημοσίευση: 25 Απρ 2017 22:10

Το πιο σημαντικό τρίποντο της φετινής περιόδου πέτυχε προχθές το απόγευμα στο δημοτικό γήπεδο Αγίων Αναργύρων της Άρτας ο Απόλλων Λάρισας, ο οποίος μετά από έξοχη εμφάνιση κέρδισε τον Καραϊσκάκη με 1-0.

Αποτέλεσμα που τον οδηγεί πολύ κοντά στη Β’ Εθνική κατηγορία και η συνοικία της Φιλιππούπολης μοιάζει σαν «Μεθυσμένη Πολιτεία», τέσσερις στροφές πριν ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας (2ος όμιλος).
Οι «κυανόλευκοι» έκαναν κατάθεση ψυχής στον αγωνιστικό χώρο και απέδειξαν πως η φετινή πορεία της ομάδας κάθε άλλο παρά τυχαία δεν είναι.
Σε 26 αγώνες ο Απόλλωνας καταγράφει 20 νίκες, έχει 4 ισοπαλίες, ενώ έχασε μόνο δυο παιχνίδια, στην πρεμιέρα από την Πύδνα Κίτρους με δύο ανύπαρκτα πέναλτι 2-1 και στο Βελεστίνο από τον Ρήγα Φεραίο 4-3.
Μια ομάδα λοιπόν που δουλεύει πάρα πολύ με τον καταξιωμένο τεχνικό της Σάκη Θεοδοσιάδη, τον εξαίρετο γυμναστή Κώστα Μαργαρίτη, τον προπονητή τερματοφυλάκων Θανάση Τζουβάρα και όλους τους ανθρώπους που είναι δίπλα στο τεχνικό τιμ.
Πέρασε λοιπόν με επιτυχία το… γιοφύρι της Άρτας, ματς που ήταν κλειδί για την πολυπόθητη άνοδο στη Β’ Εθνική κατηγορία.
Ο Απόλλων με δύο νίκες ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων του Καραϊσκάκη, ή με μόλις μία νίκη του και ήττα ή ισοπαλία του έτερου διεκδικητή της ανόδου θα πανηγυρίσει την άνοδο, που μπορεί να γίνει και την ερχόμενη Κυριακή 30 Απριλίου, αν κερδίσει την Α.Ε.Ιστιαίας στη Φιλιππούπολη και «στραβοπατήσει» ο Καραϊσκάκης στη Σεβαστή της Πιερίας.

 

ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟ ΜΑΝΤΖΑΝΑ
Το γκολ που πέτυχε ο Ματίας Μανθάνο στο 83’ μετά από πάσα του Βασίλη Σαχινίδη έδωσε το έναυσμα στο τέλος για έξαλλους πανηγυρισμούς.
Αυτός όμως που συγκινήθηκε ιδιαίτερα και δάκρυσε ήταν ο πρόεδρος της ομάδας Παναγιώτης Μαντζανάς ο οποίος ευχαρίστησε τους παίκτες για τη μεγάλη χαρά που του έδωσαν και συνεχάρη την τεχνική ηγεσία για το αγωνιστικό πρόσωπο που έδειξε ο Απόλλωνας. Μάλιστα τους ανακοίνωσε και πριμ για τη διαφαινόμενη άνοδο στη Β’ Εθνική κατηγορία.
«Είναι τρελός ο… πρόεδρος» απάντησαν οι παίκτες και εκείνος τους έδωσε ένα ακόμη δώρο, παραθέτοντας δείπνο στη λίμνη των Ιωαννίνων σε εστιατόριο Τρικαλινού επιχειρηματία.

 

ΑΡΙΣΤΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ
Οι άνθρωποι του Καραϊσκάκη επιφύλαξαν εξαιρετική φιλοξενία στην ομάδα του Απόλλωνα, ενώ υποδειγματικά ήταν και τα μέτρα της Αστυνομίας καθώς δεν συνέβη το παραμικρό.
Μάλιστα στο τέλος παρά την πικρία της ήττας, οι φίλοι της αρτινής ομάδας ως ένδειξη φερ πλέι χειροκρότησαν τους παίκτες του Απόλλωνα.
Ποδοσφαιρικός πολιτισμός σε μια ομάδα που μπορεί τα τελευταία χρόνια να φτάνει κοντά στη βρύση αλλά να μην καταφέρνει στο τέλος να πιει νερό, όμως παραδίδει μαθήματα φιλοξενίας.

 

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΕ ΔΥΟ ΕΟΡΤΑΖΟΝΤΕΣ
Ο αρχηγός του Απόλλωνα Τάσος Κυριάκος στη συνέντευξη Τύπου ανέφερε πως η ομάδα του με αυτή τη νίκη κατά 90% βρίσκεται στη Β’ Εθνική κατηγορία και την αφιέρωσε σε δυο εορτάζοντες, στον γενικό αρχηγό Γιώργο Λότσιο και στον φυσικοθεραπευτή Θωμά Γιαννόπουλο.

 

ΓΙΑ 4ηΧΡΟΝΙΑ ΧΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ Ο ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ
Για 4ο συνεχόμενο χρόνο χάνει την άνοδο από τη Γ’ Εθνική στη Β’ ο Καραϊσκάκης.
Συγκεκριμένα, την περίοδο 2013-2014 στον 4ο όμιλο ανέβηκε η Ερμιονίδα, την ίδια χρονιά που και η ΑΕΛ ανέβηκε από τον 2ο όμιλο (σ.σ. το πρωτάθλημα διεξαγόταν σε έξι ομίλους).
Την περίοδο 2014-2015 ανέβηκε ο Α.Ο. Τρικάλων, το 2015-2016 ο Αιγινιακός και φέτος-εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- ανεβαίνει ο Απόλλων Λάρισας.

 

Του Χρήστου Αρχοντούλη

Φωτ. Κώστας Τσομάκος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass